Moh Kite Follow Sesame...

Monday, January 23, 2012

SORİ, TEMAN DAH ESCAPE KE ISTANBUL!


Ataturk Havalımanı, Istanbul, semalam.


Assalamualaikum dan Salam Hormat,

Teman masih mamai. Jet-leg kunun.
Sori tak kabor teman nyongket ke Turki...macam biase ler!
Alhamdulillah penerbangan OK, cuma kapaterobang pusing-pusing kat udara 4-5 round sebab runaway sesak. Tiap kali teman nak turun İstanbul, mesti tumbuh 1000 helai uban baru, dik riso dan panik kapa tak buleh landing. Tahun lepas, elok nak landing, kapa buleh naik balik sebab angin kuat!
Heeee Ya Allah, gerun Tuhan jer yg tawu!




Seelok sampa apartment, Mr T masak dinner sebab teman agak lapor. Tapi ngantuk yg lebih sebab walaupun teman sampa kul 8 malam, kira dah kul 1 pagi kat M'sia. Mata pun dah kuyu.


Mr T masak meneme tapi tak guna tomato - lebih banyak boh bawang besor, sucuk (sosej) dan telor.



'Sori saya tertumpah lebih cili serbuk!' kata Mr T. Takpa saya suka pedas, teman jawab.


Sementara nak bagi kering sikit, teman solat jamak. Nak dekat masak baru Mr T pecahkan 4 biji telur. Jangan lama sangat nanti keras telur tu, pesan teman.

Nilah rejeki teman yg dimasak oleh suami yg tercenta. Selalunya kami makan kat luar kalau teman baru sampa, tapi mata teman dah kuyu. Kami makan meneme tu dengan roti (biase ler), madu kampong, buah zaitun jeruk dan keju putih.
Bak bantal kome!


28 comments:

  1. Assalamualaikum,

    waaa....nak ikut, nak ikut!! selamat bersejuk-sejukan dgn Mr T kt Istanbul ye kak....ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Yong Dragon,

      Ahaksss...deme sejuk akak rasa ok jer.

      Delete
  2. Terbaik barang dari TURKEY,,,,,,,, jgn lupa ole ole untuk sya ,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yob PO,

      Barang apa tu Yob? Ole-ole apa tu Yob?

      Delete
  3. waa..dah balik istanbul nak main snow yea akak :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Lavender,

      Snow dah lepas. tunggu round kedua pulak.

      Delete
  4. Yong pergi Istanbul tahun 2010. Masa winter - sebab kerojer. Wah! demer ni kene kat orang Malaysia. Yong bawa anak sedara yang comer lote. Habih budak tu kena ngorat mamat Turki yang hensem. Ramah bebenor orang Turki nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong,

      Ajernyer deme amat peramah dan suka nolong org sesama Islam, cuma kasor jer sikit pergerakan deme.

      Delete
  5. Wahhh...bestnya...dapat bermanja2an dengan Mr Hubby
    snap gambar lebih banyak lagi untuk kita di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Fidah,

      Mau beribu-ribu gambor teman amik nanti.

      Delete
  6. Semoga bergembira di 'kampung'. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakcık,

      Tima kasıh, entah bila balik kg Deredebi...lagi 2-3 minggu kot.

      Delete
  7. Assalamualaikum Hjh Yong

    lama ke balik kampung Mr T
    bila balik nanti jangan lupa bawa sikit snow kat teman disini yer..he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Tuan Haji,
      Bape litre naknyer tu?

      Delete
  8. Bestnya bersama suami tercinta......

    Semua berbahgia di sana.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Hajjah,

      Best ke? InsyaAllah berbahagia, tıma kasıh.

      Delete
  9. Assalamualaikum Hjh...Senyum rindu suami tercenta...mau 2,3 hari mamai... sementara nk adjust dgn waktu d sana..
    Salam untuk kakak hjh,ibu mertua & sedara2 d sana...Selamat bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Jazz,

      Tentulah dia senyum, lama tak jumpa. Sehari jer mamai, Mr T gi koje, tido balik.

      Delete
  10. yey saya dh dapat ole2 dari akak dulu..bila tgk ole2 tu mesti teringat kat akak..tk sabar nk dengar story dri akk nnt.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong T,
      Haa simpan elok2 ya. nanti bila Mr T tak guna laptop, akak buleh update.

      Delete
  11. Salam Halima,
    Roti, keju putih, jeruk buah zaitun dan sedikit madu lebah adalah makanan yang paling saya gemari. Cukup enak lagi lazat.
    Maaf saya rembat gambar tu untuk posting blog saya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Prof,

      Itulah menu lazim deme utk sarapan, menyihatkan ya Prof?

      Buat entry apa tu dgn gambor saya?

      Delete
  12. Papa mifz pandai grg telur je kak,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Salam Papa Mifz,

      Try buat meneme tu, sonang jo!

      Delete
  13. Alhamdulillah...selamat sampai Istanbul,Seronok sejuk kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yob Joyiman,
      Alhamdulillah, tima kasih. Memang sejuk tapi belum extreme lagi, tunggu dlm 3-4 ari salji turun. 2 minggu lepas dah turun dah.

      Delete