Moh Kite Follow Sesame...

Sunday, January 29, 2012

KARA ADAM YANG BEGUK, SLİM, HUDUH DAN TERCOMEY!

Laman kami pagi tadi...
Assalamualaikum dan Salam Ceria,

Ari ketiga lepas salji turun, angin dah korang. Terdengor suara bebudak jerit-jerit main kat luor. Teman intai nampak ada yg main bebola salji, main sledging dgn kotak/plastik/ dulang pun ada.
Ehh tak buleh jadi...teman pun nak numpang sekaki!




On the way gi mini-market Uyum, teman usyar anak-anak jiran memain kat laman dan kawasan lapang. 2 orang budok pompuan dengan Kara Adam deme yg sakit beguk!
3 bujang dengan Kara Adam yang agak sihat.

Ni Kara Adam yg paling tinggi dan slim yg penah teman jumpa. Dibina oleh Yob sebuah kedai gunting ni.

Balik ke rumoh nampak Kara Adam yg paling huduh! Teman nampak dari tingkap dapur tadi ada 3-5 orang bebudak berusaha bina Kara Adam alien ni!

Pepaginya teman bukak pintu balkon nampak salji kat satu sudut dekat takat lutut. Enougn for one small Kara Hanim (Snow Woman)!

Lepas sarapan, teman main tempek-tempek salji kat atas balkon, buat base utk Kara Hanim. Sumeiyah tolong amik gambor.

Lepas 30 minit siaplah Kara Hanim yg sakit mata.
1Malaysia!

Agak elok cuaca ari ni. Sumeiyah gi ziarah sedara dia di İkitelli, Mr T kuor meeting dgn kawan. Tingge teman tengok TV dan perati Kara Hanim yg paling comey di Başakşehir!

Kahvaltı pagi tadi Sumeiyah yg buat. Roti simit dihiris kekecik dimakan dgn keju hiris.
Meh kome!

20 comments:

  1. waa bestnya akak tak yah kuar umah pun boleh buat kara hanim (belajar word turkish hihii)...tu yg bagus umah ada balkoni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Lavender,

      Sib ada balkon dan dpt salji yg banyak! Nanti akak selit sesikit bahasa Turki dlm tiap entry!

      Delete
  2. hahahaaaa... kara adam kena beguk..!! heheheee... kara hanim oooohh kara hanim.. sweet jgk tu..

    ater kalo sumeiyah tu temankan teman sorang2 kat rumah ni kan.. buleh dia ajor teman buat kahvalti tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Mulan,

      Ahh tıngge sorang? Mana gi yg lain?

      Delete
    2. time apak anak pi sekolah, tingge la teman sorang2..

      Delete
  3. hahaha....ada jugak ke orang salji yang sakit beguk..siannn...
    best lah kak..x yah turun kat bawah main salji..main kat balkoni je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Eita,
      Cam2 ropa Kara Adam ni...yg khunsa jer belum deme buat!

      Delete
  4. best nye kak men salji..bile akk nk berangkat ke Derebi ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong Tie,
      Sesekali main Ok, lagipun tak lama turunnya. Pagi ni tengok dah cayou sesikit. Nak ke Deredebi tunggu cuaca elok sikit Yong.

      Delete
  5. comel2 snowman yang dibuat. walaupun snow belum cair, tapi nampak macam tak sejuk sangat kat sana. may be sebab tak berangin kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yob Imran,
      Yaa kat Istanbul tak bape sejuk, paling sejuk pun -4, tapi angin agak kuat, bila angin berhenti baru penduduk keluor. Yg sejuk ala-ala Siberia di Erzurum, Kar, Van, Rize sebab tanah tinggi.

      Delete
  6. best bebeno nengok yong buat kara hanim...teringin nye nak pegi sana... -4 tu sejuk le yong,.. ater, relax je yong tak ngetor..steady je! yong, bubuhle video ke...syok sikit boleh dengo yong labun turkiye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong,

      minus 4 tu kira amat sejuk, ater kalau siap paka tetebal buleh tahan gak bergomoi sampai sejam. Nak dgor bahasa Turki gi jer You-tube banyak drama Turki yg best.

      Delete
  7. Replies
    1. Salam Papa,

      Tp tengok 2 kali cam comey gak tuh!

      Delete
  8. hehe...baru nk cuba2 blaja dan faham loghat perak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong,

      Kira bahasa Perak teman idoklah piyor bebenor lagi tuh!

      Delete
  9. Salam Ziarah... Lama gak le dok follow tapi ari ni baru nak komen2 gitu..
    Akak, banyak tul version Kara Adam eeh.. Macam-macam ada. Tapi yang tek leh tahannya, kara Hanim tu.. bukan takat sakit mata, tengok dua kali ala2 antu mak lampir je.. hehehehehe
    Lawak2 je.,.. jgn mare...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Yong, hosgeldeniz. Ater yg buat Kara Adam ni rama di kalangan amatur, tu memacam versi yg kuor. Nanti akak buat KaraHanim yg lebih jelita!

      Delete
  10. wahh... semangat kara hanim tu siap dgn jalur gemilang..

    ReplyDelete