Moh Kite Follow Sesame...

Wednesday, June 29, 2011

"Memanglah Aku Anjin...Ko Hanjing!" - Anjin.


Anjin: Don't cross the line. Selagi teman tak kata "Start", kome jangan pepandai pancut!

Assalamualaikum dan Salam Ceria,

Ari ni jom kita ke Athens, Greeeeccccceeeeee!

Athens jenuh dimeriahkan dengan demo...jap dengan pekerja port, jap dengan petani, jap dengan pelajar. Tak abih-abih.

Ni sejak 3-4 ari ni demo dan protes kerana usaha jimat-cermat gomen utk kuar dari belengu utang IMF yg hampir menjerumus negara ni pada muflis.

Usaha jimat cermat ni mendapat tentangan dari pelbagai pihak dan protes yg ganas berlarutan berminggu-minggu.



Polis 1: Hah amik sebiji...ketegaq benor!

Polis 2: Bak bagi aku, aku nak cukur rambut dia...belagok benor!




Protestor: Oiii apa tarik-tarik beg orang ni!

Polis: Kamu mesti ada sandwic dalam beg ni...aku lapor ni, 5 jam tak makan!

Baju T Hitam: Oiii nah amik niiiii..... (gedebuk!...luar lensa kamera, polis tergolek anjin!)



Anjin ni, tak tau sapa punya, dah bersekongkol dengan pendemo di Athens sejak 2008. Dialah ketua potestor, tapi polis tak tau hal ni tau.



Anjin: Hah...lambung kuat sikit Yob...yaaa gitu! Kasi deme tergolek anjingggg!



Polis: Anjin ni yang hasut bebudak ni baling-baling cocktail tadi...pancut dia, pancut dia!

Anjin: Hanjing ko...!




Anjin: Hanjing-hanjing dah mai, bior aku cabut dulu....!



Anjin: Oiii hanjing...take five, take five!



Anjin: Oiii baliklah...jaga bandar dan rumoh dari pencuri dan perogol. Kome belasah dan balun orang buat pe! Aku lainlah anjin...gong! gong! gong!

Polis: Shaddap ko anjing!

Anjin: Memanglah aku anjin...tapi ko hanjing!



Lepas berdemo, sedap makan salad Greek. Kome guna timun, tomato, bawang, feta cheese dan minyak zaitun. Kalau nak sedap lagi, buboh udang dan sotong rebus.
Jom kome...


Gambor-gambor semua dari Googles.

22 comments:

  1. kita pun nak berdemo jugak!
    tp demonstrasi tupeware..haha

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yong Diva, amboiiii sakan dia berdemo. Mesti loaded punya.

    ReplyDelete
  3. haha..ni bijak demo bawa anjing...fru pun takut..hehe

    ReplyDelete
  4. my boy gelak baca N3 yong ni....dialog tu lawok...nasib baik lah M'sia x amik hutang dgn IMF masa gawat dulu....

    ReplyDelete
  5. nape lah orang suka wat benda ni semua......

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Yob Azhan, anjing tu tak bertuan kot...freelancer dia tu, dah 2-3 tahun join demo!

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Yong Dragon, baguih anjing tu, dia pandai take side...dia tak mau geng dgn polis kaki belasah. Dulu kita tak ikut IMF, tapi duit rakyat tetap lesap kena songlap Yong!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Yong Eita, takde sapa suka berdemo sbb penat, panas, sakit dll tapi kalau rakyat tak buleh bersuara dn keadilan dicantas, the people will run the streets.

    ReplyDelete
  9. Kreatif!

    Serious!

    Lain dari entry yang lain....

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Ali, ha ha ha buat lawak sikit...tak serabut!

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum Yob Gedek, siyessss? Ha'ah nanti akak buat entry erotika pulak!

    ReplyDelete
  12. Slmlkm kak Moh..

    Ish... lawok bebenor entry kali ni. Lebor jek sengih teman baca anjin tu nye dialog, hehe!

    ReplyDelete
  13. Waalikumsalam Sue, dalam suasana yg panas merening ni, humor dpt sejukkan ati...ceeewahhh! Itu anjin bunian, polis tak buleh nampak!

    ReplyDelete
  14. anjing ooohh anjing.... lucu sunggohs laa.. kalo la betol2 ada anjing tu kan yong, polis2 tu mesti pikior banyak kali kan...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Yong Mulan, tengok anjin tu bijak, dia berpihak kat protestor! Hewan pun tau!

    ReplyDelete
  16. Bersih nanti bawa anjing sorang seko,mesti bes kan,yg bukan muslim la.

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Yob Joyiman, ha ha...kot nanti yg bertempur anjing polis dengan anjin pendemo!

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum kak Halima

    hehe,n3 penuh makna...!

    ReplyDelete
  19. salam buat kak halima yg dihormati..

    wahhh.. lain bebeno n3 kak halima kali ni.. best bace.. hihihi..

    9hb ni nanti banyak la hanjing ngelewor kat KL nu yak.. hahaha..

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Yong Ummi,

    Mana ada Yong...suka tengok anjin tu comey! He he!

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Yob Mad,

    isyyyy...dah ramai yg menyalak pagi petang Yob, takyah tunggu 9hb!

    ReplyDelete