Moh Kite Follow Sesame...

Sunday, April 21, 2013

CITER PRU 13 TAK MANDANG, LABUN ISTANBUL AJE!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kome, perut tak berapa sihat 3-4 ari...untuk 2 minggu sampai PRU 13 ni, cuci mater ni dulu yek.
Ujung bulan Mac, lepas jer balik dari Laut Hitam teman bergegas ke Old Istanbul gi snap gambor-gambor bunga tulip buat koleksi. Untuk tatapan kome jugak!

Ahhh...kasi besor sikit gambor dalam taman kat Gulhane ni. Kat sini ada muzium arkeologi tapi teman tak ponah sempat nyinggah! Lain kalilah, kalau ada rezki dan umur panjang. Teman banyak nyongket Grand Bazaar jer!
Musim bunga sonok nyongket sebab tak perlu paka kot tebei-tebei sangat. Menapak pun best. Ater memana pegi pun teman suka menapak! Ni kat ataih jambatan yg hubungi Eminonu tu dan Karakoy. Kaki mancen suka nar lepak sini kome! Yob Fazli mesti suka datang memancing kat sini!
Ni ketama kali teman lepak ngadap laut di sebelah Karakoy. Sebab? Eminonu terlalu crowded dgn pelancong. Belah sini pun ada gerai dan restoren seafood. Tak serabut! Burung camar jadi peneman cukup ler. Errr satu portion banyak tu memang tak kenyang! 4 ekor jaa...mahei pulak!
OKlah takat ni dulu yek, teman nak baring jap. Tunggu pas PRU 13, In Shaa Allah kita labun lagi yek! Bayangkan kita bebaring tepi tebin bawoh pokok hazelnut kat ladang Mr T di Kg Deredebi!

42 comments:

  1. Salam Kak Halima..

    Best juga menyongket sorang2 ni kan,kalau lapar berenti makan jap sambil layan view yang cantik tu.

    harap Kak Halima cepat sembuh, take care ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong Ummi, memang dr dulu suka jalan sorang2. Alhamdulillah dah semakin pulih, terima kasih. Yong Ummi sihat?

      Delete
  2. Replies
    1. Assalamualaikum,
      Nama pun bunga, Yob, mestilah cantik.

      Delete
  3. Subhanallah, indahnya bunga2, rasa nak tido atas bunga macam karpet itu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, akak pasti Yong Tie mesti berbaring kat situ kalau ada kat situ!

      Delete
  4. Cantik pemandangan laut, burung camar dan makanan tu.Bunga-bunga pun cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, tu attraction Turki di musim bunga!

      Delete
  5. best nyer kalau dapat tido dalam hamparan bunga tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Eita, boleh jer, kalau tak segan!

      Delete
  6. tak balik ngundi ke KaK halima? Ke ngudi pos?

    Lawa sungguh bunga kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, Alhamdulillah masa akak balik belum lagi ngundi, sempat ler berkempen he he he!

      Delete
  7. salam Yong..wamboii seronok mnyongket Yong..tapi make sure balik Yong..sebelum 0505 yer!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, balik...sempat berkempen he he!

      Delete
  8. assalam yong..acik memang suka sangat dapat tengok gambo bunga tulip tu..cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, ajer ngan yaa. Mata tak puas tengok!

      Delete
  9. woaaahhhh... tak tahan sunggoh... rasa nak bawak tikor bentang atas rumput baring bawah pokok mr T tu...

    ater yong tak balik ngundi ke? alaaaaa rugi 1 undi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong,
      Alhamdulillah sempat ngundi Yong!
      Sungai dan kampong Mr T memang cantik tapi deme tak rajin berkelah atau lepak kat tepi sungai. Pada deme biasa jer, issyyyy!

      Delete
  10. assalamualaikum akak..
    dah ok ke sakit perutnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, Alhamdulillah udah! 4-5 ari jugalah meragamnya. Hajjah pe kabor?

      Delete
  11. Semoga perut dah okey( tu le makan banyak sangat..!!)..
    subhanallah ....cantiknya yong gambo2 yang yong ambik tu....terima kasih share di sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, Alhamdulillah, udah OK lepas 5 ari gitu. Terima kasih marah kat akak yg makan tak hengat he he he!

      Sama-sama, mana yg elok kita kongsi!

      Delete
  12. salam yong halima,

    wahh..beautiful tulips of istanbul! semuanya pemandangan yang cukup dirindukan...damai aje rase..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong,
      Dulu dapat ke tengok tulip masa bercuti sana?

      Delete
  13. Salam kak
    Cantiknya munge
    Rasa mcm nak guling2 Kat situ...
    Bestnya mkn ditemani burung camar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong,
      'kalau ikut rombongan Kak Limah, dapat merasa semua tu he he he!

      Delete
  14. Replies
    1. Assalamualaikum Yong, salam kenal. Kan...memang mengujakan kalau tengok bunga-bunga tu di seluruh bandar Istanbul. Cuba bercuti ke sana sekitar awal April!

      Delete
  15. wahhh..romantisnya makan tepi laut tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, romantis dok layan sorang-sorang. Nanti Yong datang, doklah kat tebing nih!

      Delete
  16. salam kak yong,ada balik ngundi Perak dok ni?hehe. moga baik2 saja di sana ya...jeles betul tgk bunga2 kat sana..sini ada, itu pun yang tumbuh di kedai-kedai bunga dijaga rapi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yob, Alhamdulillah masa akak balik, sempat ngundi! Negara 4 musim amat menghargai cuaca panas, cepat deme menanam sayur dan bunga. Kita ni malas nak hargai cuaca yg bagus utk tanaman ni!

      Delete
  17. MASYALLAHHH..it's so beautiful yonggg....saya MESTI kumup uang n uang ni.. tak sure boleh p ke tak next yr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yong, huh bunga punya pasei, ada motivasi menabung! Jom, jom!

      Delete
  18. salam... bulan 6 tulip ader lagik ker kat istanbul yer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalmaulaikum, bulan 6 tak mandang hok yg ditanam dik Dewan Bandaraya, bunga ros dan bunga lain ada.

      Delete
  19. cantiknya kak.... By the way, tarikh entri nie tarikh hari lahir saya. Kiranya bunga2 nie untuk saya la kan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum, lebih korang gitu ler Ali. Seronok ke hidup berdua ni? Semoga berbahagia selalu!

      Delete
  20. Kak Halima.....
    Uiiiii lame beno awok tak menyongket sini berlabon dgn Kak Halima..... Errr.... Byk awok ttinggei ni..... Takpe pelan2 awok kayohhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Yob, wuuiihhh akak pun lama tak hapdet dan blogwalk ni! Sibuk ntah apa-apa memanjang! Selamat berusaha Yob!

      Delete